Ga naar de inhoud

De osteopaat

Corine Timmers-Groenewegen​

Osteopaat D.O.-MRO

Osteopathiepraktijk Wittenstein is de praktijk van Corine Timmers-Groenewegen, osteopaat geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (N.R.O) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (N.V.O.).

Corine is sinds 2002 werkzaam als osteopaat. De eerste jaren werkte zij in Rotterdam waarna zij in 2007 haar eigen praktijk in Dordrecht aan de Wittenstein opende.

Corine zorgt ervoor met diverse opleidingen en cursussen up-to-date te blijven van de laatste inzichten en nieuwe kennis in de osteopathie. Ook volgt zij cursussen om zich op bepaalde gebieden te specialiseren.

Zo heeft zij onder andere de tweejarige specialisatie opleiding osteopathie bij baby’s en kinderen gevolgd. Bij baby’s en kinderen kunnen bewegingsbeperkingen naast het geven van klachten ook de ontwikkeling in de weg staan.

Corine werd osteopaat nadat zij 17 jaar als fysiotherapeut heeft gewerkt en behandelde zowel volwassenen als kinderen (o.a. sensomotorische training). Het feit dat klachten soms snel terug kwamen of dat er klachten waren die met fysiotherapie niet of onvoldoende waren te beïnvloeden waren voor haar de motivatie om osteopathie te gaan studeren. In de osteopathie kijk je niet alleen naar het bewegingsapparaat maar naar het hele lichaam en ga je op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Afbeelding osteopaat Corine Timmers